ניהול מזון, משקאות ומסעדות

ייזום , הקמה וניהול מסעדות.
מנהל אקדמי: דר' נתן תירוש
מנהל מקצועי: דר' רוני קליין

מטרות התוכנית:
תוכנית הלימודים ניהול מזון ומשקאות ומסעדות מאפשרת לימודי התמחות ברמה גבוהה במקצועות  מסעדנות  משקאות ואומנות הבישול  בהיבט מקצועי רחב.

מסלול זה מקנה , מחד , ידע מעמיק בתחומים קולינאריים מגוונים , ומאידך , הכרות יסודית עם עולם המסעדנות , ביקורת מזון ומשקאות , ניהול בארים ותורת היינות וכן הפקת אירועים.

הלימודים כוללים התמחות עיונית ומעשית וכן מקצועות ניהול ברמה אקדמית , כפי שנדרש מכל מי שרוצה לעסוק בניהול עכשווי בתחום תעשיית המזון.

המשך לימודים לתואר:

בוגרי המסלול יהיו זכאים לנקודות זכות אקדמיות ללימודי תואר B.A בתיירות ובמלונאות במכללה האקדמית עמק הירדן.

למי מיועדת התוכנית?

לכל מי שעובד בתחום מזון ומשקאות:
אקונומים , מסעדות , חדרי אוכל , אולמות אירועים , בארים, בתי קפה  חברות קייטרינג , בתי מלון , בתי חולים , מוסדות לקשישים, בעלי  ניסיון מקצועי בתחום המעוניינים  לרכוש השכלה מקצועית מעודכנת.
חסרי ידע מקצועי בתחום המעוניינים  להכשיר  עצמם למקצוע.
בעלי 12 שנות לימוד (בגרות חלקית לפחות).
המעוניינים בהמשך לימודים לתואר B.A בתיירות ומלונאות יצטרכו לעמוד בתנאי הקבלה של המכללה האקדמית  עמק הירדן (בגרות בציון ממוצע של 78 ופסיכומטרי –  500 לפחות).
אנגלית ברמה טובה.
מבחן כניסה.
ועדת קבלה – ראיון אישי.

מתכונת המסלול:

תוכנית הלימודים כוללת:  570 ש"ל.
הלימודים יתפרסו על פני 10 חודשי לימוד.
יומיים בשבוע בין השעות 08:00-15:00 , ו- 16:00-21:00 , וכן ימי לימוד מרוכזים לפי  תוכנית שונה מסימסטר לסימסטר.
הלימודים כוללים קורסים ברמה אקדמית וקורסים מקצועיים.
הלימודים כוללים לימודים תיאורטיים ולימודים מעשיים.
המסלול כולל התמחות מעשית – סטאג' של 160 ש"ל

נושאי לימוד נבחרים:

  • מבוא - עולם המסעדות –תרבות האוכל , ענף המסעדות בישראל , מבנה המסעדה , סיפורי הצלחה.
  • אומנות הבישול עיוני ומעשי – לימוד מעשי מהשפים המובילים בארץ.
    • קניה וטיפול בבקר , בעוף ובדגים.
    • מנות אחרונות  – קניה , הכנה והגשה. הכרה בערכן להגדלת פוטנציאל המכירות של המסעדה.
    • עיצוב והגשת מנות במסעדה.
    • תכנון וניהול צוות הטבחים.
  • מבוא לתזונה ולתברואה.
  • הקמת מסעדה חדשה –קונספט , תכנון ובניית תפריט , בדיקת כדאיות, עיצוב , מטבח וציוד , זרימת  עבודה , מיחשוב.
  • תדמית שיווקית -בניית תוכנית שיווקית , יצירת תדמית ומותג , פרסום ויחסי ציבור.
  • היבטים משפטיים -אישורים ורישוי עסקים.
  • תפעול מסעדות
  • ביקורת מזון ומשקאות -תמחור וניהול מלאי , עלות מזון בתפריט.
  • ניהול באר ויינות -ושילובם בפעילות מסעדות , חדרי אוכל ואולמות ארועים.
  • הפקת אירועים
  • יסודות הניהול והנעת צוות.
  • מבוא לתורת המלונאות והאירוח.
  • ניהול עיסקי –  ניהול רווחי , דוחו"ת פיננסיים.
  • סיורים מקצועיים.
  • סטאג'.

תעודת סיום:

לעומדים בדרישות הלימודים תוענק תעודת גמר: בוגר מסלול: 
"ניהול מזון משקאות ומסעדות".

 
דף הבית