קורס אפיית לחמים

אפיית לחם הינה מלאכה קלה, למרות שרבים נרתעים מאפיית לחם בגלל התהליך המתמשך הכרוך בשלבים.
אולם העבודה אינה קשה כלל, והתוצאה אינה ניתנת להשוואה למוצר דומה קנוי. הריח האופף את המטבח והסיפוק האישי שווים את ההתנסות. אנחנו מכללת רימונים ניתן את ההדרכה, המתכונים והכלים.

מה בתוכנית?
לימוד כללי העבודה של הכנת הלחם, היכרות עם הסוגים השונים של הקמח והשפעתם על המוצר.
הכנת סוגים שונים של לחמים, הכנת מחמצת ושימורה, יחד עם דגשים תיאורטיים ומעשיים לעבודה נכונה עם לחם.

נושאי לימוד נבחרים:

  • מבנה חיטה
  • סוגי קמחים
  • מרכיבי הבצק השונים וחשיבותם
  • סוגים שונים של לחמים: לחם הונגרי, לחם איטלקי, לחם דגנים, פוקצ'ה, לחם אגוזים.
  • לחמניות, חלות, פיתות ועוד...
  • הכנת סוגי מחמצות שונים.
  • לחמניות ג'ינג'ר ולימון.
  • קעריות מרק מבצק לחם .(להגשת מרקים)
  • לחמניות קוקטייל המבורגר.
  • בגט בתוספת מחמצת.
  • לחמניות שוקולד.
  • לחמניות מקמח תירס - פולנטה
  • לחמניות לימון ובזיליקום.
  • לחם מקמח קינואה.
  • פוקצ'ות
  • לחם תפוחי עץ ואגוזים
  • לחם בריאות בתוספת חיטה מונבטת.
  • לחם פירות שטולן.
  • לחם חצילים וטחינה.
  • מבחר קליעות לחלות ולחמניות.
  • לחמניות סקונס.
  • לחמניות נענע וסילן.
  • לחם פומפרניקל

שיטת הלימוד:

השעורים מתבססים על הדגמות של השף ותרגול מעשי. כל משתתף מערבב, לש, מרדד ואופה בעצמו.
משתתפים יאפו, יטעמו ואת הנותר ייקחו הביתה לטעימות המשפחה.
הלימודים מתקיימים בסדנא לימודית מצוידת היטב.

מבנה הלימודים:

105 ש"ל, במשך 21 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות: 20:00 - 16:00.

דרישות הקורס:

  • השתתפות מלאה בכל השיעורים.
  • מבחן עיוני + מעשי בציון 80 לפחות.
  • מדים מקצועיים , כולל נעלי עבודה בטיחותיים.

תעודת סיום:

תעודת הגמר מותנית בהשתתפות מלאה בכל המפגשים ועמידה בדרישות הקורס.

הרשם עכשיו

שכר הלימוד כולל ג'קט טבח, סינר מקצועיי, ערכה מקצועית לאופה , כובע אופה ומשקל.

בוגרים כותבים וממליצים

אומנות בשרות הקונדיטאות 


תלמידי מכללת רימונים משתמשים , בלימודי טבחות וקולינאריה בסכינים היוקרתיים של חברת ARCOS - המשווקים ע"י חברת רוסולינג .

הדרך להיות שף עוברת במכללת רימונים

 
דף הבית