סוג 4,3,2 -לימודי המשך מתקדמים באומנות הבישול

מטרת התוכניות:

לימודים מתקדמים כהכנה לבחינות הסיווג המקצועי בטבחות.

למי מיועדת התוכנית?

הלימודים מיועדים לטבחים העונים על הקריטריונים הבאים:

סוג 2 בטבחות

מי שעבד לפחות שנתיים לאחר קבלת תעודת סוג1.
בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 5 שנים לפחות, ללא תעודה.
נושאי לימוד נבחרים: תכנון מטבח, נוזלים, רטבים ומרקים, חלקי בקר ושיטות בישול, ירקות ופחמימות, עופות ודגים, המטבח הקר, תזונה ,טרמינולוגיה, תברואה והגיינה, חישובי עלויות ותמחור מזון.

סוג 3 בטבחות

מי שעבד לפחות שנה לאחר קבלת תעודה סוג 2.
בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 7 שנים לפחות, ללא תעודה.
נושאי לימוד נבחרים: ניהול ארגוני ותכנון מטבח, מגדנאות, מאכלים צמחוניים ודיאטטיים, טרמינולוגיה, תברואה ותזונה, מנות ביניים, תחשיבי מזון בתפריט, דיני כשרות, בטיחות וגיהות.

סוג 4 בטבחות

מי שעבד שנה לאחר קבלת תעודה סוג 3.
בעלי ותק מקצועי מוכח במשך 8 שנים לפחות, ללא תעודה.
נושאי לימוד נבחרים: בקר, עגל, כבש, בעלי כנף ,דגים ,מטבח קר, מוצרי פסטה, ירקות, תפו"א, מגדאות, תפריטים, דיני עבודה, תחשיבי מזון בתפריט, ביקורת מזון ומשקאות, טרמינולוגיה, תברואה והגיינה, רכש מזון, בטיחות וגיהות, יסודות הניהול.

מבנה הלימודים:

סוג 2 - 186 ש"ל, 24 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 - 08:00

סוג 3 - 200 ש"ל, 25מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 - 08:00.

סוג 4 - 302 ש"ל, 28 מפגשים, פעם בשבוע, בין השעות 15:00 - 08:00.
            (כולל התמחות מעשית).

* הקורסים כוללים לימוד עיוניים ומעשיים ומבחנים פנימיים.

* בסוף כל קורס יתקיים מבחן עיוני ומבחן מעשי של משרד התמ"ת, כולל ציוני מגן.

תנאי קבלה:

  • ראיון אישי.
  • ידיעת השפה העברית.
  • טבח העונה על הקריטריונים לעיל.

תעודות סיום:

* תעודת הגמר של מכללת רימונים מותנית בהשתתפות של לפחות 90% משעות  
  הלימוד ועמידה בכל המטלות הלימודיות, כולל מבחנים פנימיים.

*תעודת הסיווג המקצועי של משרד התמ"ת לעוברים בהצלחה את המבחנים
  הממשלתיים.

ציוני מעבר במבחני משרד התמ"ת

הדרך להיות שף עוברת במכללת רימונים

בוגרים כותבים וממליצים

תלמידי מכללת רימונים משתמשים , בלימודי טבחות וקולינאריה בסכינים היוקרתיים של
חברת ARCOS - המשווקים ע"י
חברת רוסולינג .

הרשם עכשיו

 
דף הבית