קונדיטאות/ מגדנאות- סוג 1

מטרת הקורס:

להקנות לתלמיד מיומנויות בענף הקונדיטאות ולפתח מודעות לאיפיונים המרכזיים של תפקיד הקונדיטור וחשיבותו במשק בכלל ובענף ההארחה בפרט. כמו כן להכשירו כקונדיטור בבית המלון, מסעדות, בתי הארחה וקונדיטוריות פרטיות.

נושאי לימוד נבחרים:

  • תורת חומרי הגלם
  • ציוד ומיכשור
  • סוגי הבצקים, ומגוון מוצריהם
  • לחמים , לחמניות ומאפים מלוחים
  • עוגות פאי, פירות, אגוזים
  • טורטים ועוגות קרם
  • מגוון קינוחים
  • תכנון בר וינאי
  • פטיפורים ועוגות זילוף
  • שוקולד, מרציפן וסוכר
  • אפיית לחמים
  • מבוא למלונאות
  • תורת האירוח
  • אומנות, גרפיקה ופיסול
  • ביקורת מזון ומשקאות
  • יזמות עסקית
  • תקשורת בינאישית והכוון מקצועי
  • מבוא למחשבים
  • תזונה/ תברואה
  • כשרות וחגי ישראל
  • עזרה ראשונה ובטיחות
  • סיורים מקצועיים
  • הרצאות אורחים ומומחים
  • סטאג'

מבנה הלימודים:

משך הקורס כ- 8 חודשים , לימודי בוקר, המחולקים ל- 3 שלבים:

שלב א' - עיוני ומעשי: נמשך כ- 27 שבועות הנחלקים ללימודים עיונים ולימודים מעשיים בסדנת הקונדטוריה .

שלב ב'- מעשי- סטאג' הנמשך כ- 6 שבועות ומתקיים בקונדטוריות רשת מלונות רימונים, מלונות אחרים וקונדטוריות פרטיות. במסגרת הסטאג' ישתלב התלמיד בסידור העבודה של המקום המארח ויעבוד במשמרות הכוללות : בוקר, צהריים וערב כמקובל בענף.

שלב ג'- חזרות לקראת בחינות הגמר הממשלתיות.

תנאי קבלה:

  1. מתקבלים מועמדים מעל גיל 20.
  2. השכלה- 12 שנות לימוד.
  3. ידע בסיסי באנגלית, שפות נוספות יתרון.
  4. מבחן קבלה.
  5. ועדת קבלה- ראיון אישי.
  6. עולים חדשים- לאחר אולפן ב' , או שליטה טובה מאד בעברית.

*הערה: שכר הלימוד כולל ערכת כלי עבודה מקצועיים , ואינו כולל ביגוד מקצועי.

שינוי - ציון "עובר " לצורך קבלת תעודות משרד התמ"ת

הרשם עכשיו

בוגרים כותבים וממליצים

תלמידי מכללת רימונים משתמשים , בלימודי טבחות וקולינאריה בסכינים היוקרתיים של חברת ARCOS - המשווקים ע"י חברת רוסולינג .

הדרך להיות שף עוברת במכללת רימונים

 
דף הבית