אומנות הבישול - טבחות סוג 1

"אומנות הבישול היא אומנות החיים" זו סיסמת "התאחדות אשפי המטבח הבינלאומית" ואכן מקצוע "אומנות הבישול" תפס זה מכבר את מקום מקצוע "הטבחות" . לא עוד פעילות מכנית על פי כללים מוגדרים , אלא פעילות שבצידה יוזמה, דימיון , חדשנות ויצירתיות.

מטרת הקורס:

להקנות מיומנות בענף הטבחות לטפח בתלמיד את אומנות הבישול וכן להכשירו עיונית ומעשית כטבח בבית מלון , מסעדות ובתי הארחה.



  • תורת האירוח
  • תזונה / תברואה
  • קונדיטאות
  • מסעדנות
  • תורת היין
  • צרפתית מקצועית
  • אנגלית
  • כשרות וחגי ישראל
  • מבוא למחשבים
  • עזרה ראשונה ובטיחות
  • תקשורת בינאישית
  • יזמות עסקית
  • סיורים מקצועיים
  • הרצאות אורחים ומומחים
  • סטאג'
    • נושאי לימוד נבחרים:

      • מבוא לעולם הגסטרונומיה
      • השימוש בחומרי מזון
      • ציוד ומיכשור
      • חיתוך ועיבוד ירקות ופירות
      • שיטות בישול
      • מרקים צלולים מעובים ומיוחדים
      • רטבים- חמים קרים ותחמיצים
      • בקר עוף דגים
      • בישול ירקות ,אורז, פסטות ותפודים
      • מנות ראשונות חמות וקרות
      • קישוט ועיצוב מזון ומזנונים
      • מנות קינוח מיוחדות
      • תכנון והכנת תפריטים
      • מבוא למלונאות 

      מבנה הלימודים:

      משך הקורס כ-10 חודשים , לימודי בוקר המחולקים ל- 3 שלבים:

      שלב א'- עיוני ומעשי: נמשך כ-33 שבועות, הנחלקים ללימודים עיונים , ולימודים מעשיים המתקיימים במשמרות בסדנא הלימודית ובמטבח מלון רימונים מינרל טבריה.

      שלב ב'- מעשי- סטאג' נמשך כ- 7 שבועות ומתקיים במלונות, מסעדות, מטבחי אולמות ברחבי הארץ וברשת מלונות רימונים. במסגרת הסטאג' ישתלב התלמיד בסידור העבודה של המלון ויעבוד במשמרות כמקובל בענף.

      שלב ג'- חזרות לקראת בחינות הגמר הממשלתיות.

      תנאי קבלה:

      1. מתקבלים מועמדים מעל גיל 20.
      2. השכלה - 12 שנות לימוד.
      3. ידע בסיסי באנגלית, שפות נוספות יתרון.
      4. מבחן קבלה.
      5. ועדת קבלה - ראיון אישי.
      6. עולים חדשים- לאחר אולפן ב' , או שליטה טובה מאוד בעברית.

      אפשרויות תעסוקה:
      בוגרי מסלול אומנות הבישול יעבדו בבתי מלון , מסעדות , אולמות אירועים והסעדה , בתי חולים , בתי אבות , קיבוצים וכן בשירות צה"ל.

      * הערה: שכר הלימוד כולל ערכת כלי עבודה מקצועיים , ואינו כולל ביגוד מקצועי

      שינוי - ציון "עובר " לצורך קבלת תעודות משרד התמ"ת

      הרשם עכשיו

      בוגרים כותבים וממליצים

      תלמידי מכללת רימונים משתמשים , בלימודי טבחות וקולינאריה בסכינים היוקרתיים של חברת ARCOS - המשווקים ע"י חברת רוסולינג .

      הדרך להיות שף עוברת במכללת רימונים

       
      דף הבית