נאמני תברואה ובטיחות מזון בפיקוח משרד הבריאות

מטרות הקורס:

הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון וההשלכות על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד / האורח.
הקניית ידע למניעת הרעלות מזון ולגילוי מהיר של מזון מקולקל.

הקורס בפיקוח משרד הבריאות.

 

למי מיועד הקורס?


מנהלי מטבחים , מנהלי מערכות הזנה , טבחים , קונדיטורים , קניינים , רסיברים , אנשי תחזוקה וקירור מזון , חברות קייטרינג , אולמות ארועים , מלונות , מסעדות ועוד...

צוות המרצים:

דר' רוני קליין
גב' אריאלה ביגון
רויטל בוקסבאום, מהנדסת מזון.
שף ולרי קונדקוב

תעודת סיום:

לעומדים בהצלחה במבחני משרד הבריאות תוענק תעודת "נאמן תברואה" של משרד הבריאות.

נושאי הלימוד:


יסודות במיקרוביולוגיה של המזון.
קו זרימת המזון מהספק ועד לסועד.

גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון.

מחלות והרעלות מזון

רכישת מזון , סימון מזון וחיי מדף , זיופים , גילוי ומניעה.

הובלה , איחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים.

שיטות שימור מזון גולמי ומבושל.

מעברים ממצב למצב , כגון קירור , הקפאה , הפשרה , חימום , חימום חוזר.

תקנות ותנאים – רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים.

הגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון.

מניעת ריבויי חיידקים במזון.

מתכונת הקורס:

25 ש"ל , 5 מפגשים

בוגרים כותבים וממליצים

 

 
דף הבית